torstai 5. marraskuuta 2015

Mausteinen kana-kasviskeitto

Ruokaisia keittoja tulee ainakin itselläni keiteltyä aivan liian harvoin. Kunnostauduin keittoasiassa tässä jokin aika sitten, ja pyöräytin oikein ison kattilallisen mausteista kana-kasviskeittoa. Keiton joukkoon päätyi kaikenlaista kaapista löytynyttä, esimerkiksi myskikurpitsaa, fenkolia, paprikaa, selleriä sekä punaisia linssejä. Reseptissä mainittuja aineksia voi toki vaihdella sen mukaan, mitä omasta kaapista sattuu löytymään. Kanan sekä kasvisten lisäksi kattilaan sujahti myös mukavasti erilaisia mausteita, jotka tuovat keittoon väriä sekä mukavaa lämmittävää makua. Tämä keitto olisikin ruokaisuudessaan sekä mausteisuudessaan sopivaa syötävää vaikka flunssapotilaalle (lue: kun olen seuraavan kerran flunssassa, minulle saa tuoda tätä keittoa).


Ainekset (noin 6:lle)
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 punainen chilipalko
  • 0,5 salaattifenkoli
  • noin 10 cm pätkä varsiselleriä
  • 300-400 g myskikurpitsaa (tai bataattia / perunaa)
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 450-500 g broilerin fileesuikaleita
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 0,5 tl kurkumaa
  • 0,5 tl juustokuminaa
  • ripaus jauhettua cayennepippuria
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 1,2 l kana- tai kasvislientä
  • 1 dl punaisia linssejä
  • 1 dl ruokakermaa (tai kookoskermaa)
  • noin 2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Esivalmistele kasvikset. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet ja raasta inkivääriä. Poista paprikoista ja chilipalosta kannat sekä siemenet ja suikaloi ne ohuiksi suikaleiksi. Poista fenkolinpuolikkaasta kova kantaosa ja leikkaa myös se yhdessä varsisellerin kanssa ohuiksi viipaleiksi. Kuori kurpitsa ja pilko se pienehköiksi kuutioiksi.

Kuumenna puolet ruokaöljystä suuressa kattilassa ja paista broilerin fileesuikaleet kypsiksi kuumassa öljyssä. Mausta kanat suolalla sekä mustapippurilla ja nosta kananpalat hetkeksi kattilasta sivuun odottamaan.

Kuumenna loppu öljystä kattilassa ja lisää sen joukkoon kurkuma, juustokumina, cayennepippuri sekä kaikki kasvikset. Paista kasviksia muutaman minuutin ajan sekoitellen. Lisää kattilaan tämän jälkeen kanapalat, soijakastike, sitruunamehu sekä liemi. Huuhtele linssit huolellisesti ja lisää myös ne keiton joukkoon. Kuumenna keitto ja anna sen hautua kevyesti kuplien noin 15-20 minuuttia, kunnes kurpitsapalaset ovat kypsyneet. Maistele ja lisää suolaa sekä muita mausteita tarvittaessa.

Sekoita keiton joukkoon ruokakerma ja keitä vielä pari minuuttia. Viimeistele keitto tuoreella persiljasilpulla.


Reseptin alkuperä: Ei mitään yhtä erityistä lähdettä. Inspiraatiota on haettu useista eri ruokablogien kanakeitoista sekä intialaisista dahl-resepteistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...