perjantai 13. marraskuuta 2015

Energiapatukat olutmaltailla

Olen tässä viime aikoina postaillut paikalliselta pienpanimolta noutamani ylijäämämallasmäskisatsin (ihanaa tämä suomen kieli) innoittamana muutamia mallasmäskiaiheisia postauksia, joista tässä viimeinen, eli olutmallasmäskillä höystetyt energiapatukat. Maltaan maku maistuu ainakin omaan suuhuni hieman jouluiselta, ja yhdistinkin näissä patukoissa mallasmäskin jouluisiin mausteisiin, rusinoihin, karpaloihin sekä pähkinöihin. Patukat sisältävät runsaasti energiaa sekä kuitua ja ne maistuivat ainakin minulle. Taisipa jokunen energiapatukka eksyä myös puolisoni reppuun syksyn metsästysretkien välipalapurtavaksi.


Ainekset (noin 14-16 patukkaa)
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 1 kananmuna
  • 0,75 dl hunajaa
  • 0,75 dl ruokaöljyä
  • 2,5 dl mallasmäskiä (valutettuna)
  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,25 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl kanelia
  • 1 tl pomeranssinkuorta
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • 1 dl rusinoita
  • 0,5 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
  • Pinnalle: noin 50 g tummaa suklaata

Laita uuni lämpenemään 175-asteiseksi. Vatkaa appelsiinimehu, kananmuna, hunaja sekä öljy kulhossa. Lisää joukkoon mallasmäski sekä kaurahiutaleet. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli sekä pomeranssinkuori ensin keskenään erillisessä kulhossa ja lisää ne sitten muiden ainesten joukkoon. Kääntele massan sekaan vielä karpalot, rusinat sekä karkeasti rouhitut pekaanipähkinät.

Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla ja painele massa paperin päälle tasaiseksi noin 1,5-2 cm paksuiseksi suorakulmioksi. Paista levyä 175-asteisen uunin alaosassa 25-30 minuuttia.

Anna levyn jäähtyä hieman ja leikkaa se tämän jälkeen tasakokoisiksi patukoiksi. Sulata tumma suklaa vesihauteessa ja pursota se ohuiksi rannuiksi energiapatukoiden pinnalle. Säilytä patukoita jääkaapissa.


Reseptin alkuperä: Ei mitään erityistä lähdettä.

4 kommenttia:

  1. Monia hyviä reseptejä olet jälleen tuonut ilmi! Tätä haluaisin kokeilla, mutta mallasmäskin tilalle yritän laittaa kaljamallasjätettä kotikaljan valmistuksesta, koska tuota reseptin mukaista tavaraa en saa. Saas nähdä tuleeko hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin kotikaljamäskin toimivan myös, kokeilemallahan se tosiaan selviää. :)

      Poista
  2. Kiva idea! Mallasrouhe on tosi hyvää leipätaikinassa, joten miksei maltaat (tai mallasmäski) kävisi energiapatukoihinkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maikki. :) Näistä tuli tosiaan jotenkin "leipämäisempiä" energiapatukoita tuon mallasmäskin ansiosta.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...