torstai 21. toukokuuta 2015

Parsa-raparperisalaatti vuohenjuustolla

Törmäsin viime viikonloppuna "Kananpoikien bistro"-blogin simppelin herkulliseen vuohenjuustosalaattiohjeeseen, jossa salaatti oli maustettu keväisellä raparperivinaigretellä. Vuohenjuusto nyt maistuu aina, ja kun vielä omasta kasvimaastanikin näyttää jo puskevan raparperia, halusin pikapuoliin valmistaa oman toisintoni tästä maukkaan oloisesta salaatista. Jääkaapista löytyi vielä nippu vihreää parsaa, joka päätyi myös salaatin joukkoon. Yksinkertaisen hyvää!


Ainekset (4:lle)
  • iso nippu erilaisia salaatteja (itse käytin jää- ja tammenlehtisalaattia sekä pinaatinlehtiä)
  • 12 vihreää parsatankoa
  • 4 raparperinvartta
  • 0,5-1 dl cashewpähkinöitä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 240 g vuohenjuustoa

Raparperivinaigrette

  • 1 iso raparperinvarsi
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,75 dl valkoista balsamicoa
  • 0,75 dl oliiviöljyä
  • suolaa 
  • mustapippuria myllystä

Valmista ensiksi raparperivinaigrette. Puhdista raparperinvarsi ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Mittaa sokeri kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes sokeri karamellisoituu kullanruskeaksi. Lisää raparperinpalat sokerin joukkoon ja sekoita. Lisää kattilaan tämän jälkeen balsamico ja keitä kasaan noin 5 minuuttia, kunnes raparperi on hajonnut balsamicon joukkoon. Ota kattila liedeltä ja vispaa joukkoon oliiviöljy. Mausta vinaigrette suolalla sekä mustapippurilla.

Valmistele salaatti. Huuhdo salaatit, parsat sekä raparperinvarret. Leikkaa parsoista pois puiset varsien alaosat, kuori ne tarvittaessa kevyesti ja suikaloi parsanvarret pitkittäin juustohöylällä ohuiksi siivuiksi. Siivuta samoin myös raparperinvarret ja pilko vuohenjuusto annospalakiekoiksi. Ryöppää parsasuikaleita kiehuvassa vedessä noin 10-20 sekuntia, jotta ne notkistuvat hieman. Valuta parsat ja huuhtele ne kylmällä vedellä.

Paahda cashewpähkinöitä kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä niin, että ne saavat hieman väriä. Ole varovainen, sillä pähkinät palavat todella helposti. Siirrä pähkinät sivuun odottamaan ja lisää pannulle oliiviöljyä. Paista raparperisiivuja nopeasti (alle 30 sekuntia) pannulla välillä kääntäen, jolloin ne notkistuvat hieman. Nostele raparperit pannulta ja paista vuohenjuustokiekkoja molemmin puolin vajaan minuutin ajan, jolloin ne saavat pintaansa hieman kullanruskean värin.

Kokoa salaattiannokset kasaamalla annoslautasten pohjalle ensiksi salaatinlehtiä ja nostelemalla päälle parsa- ja raparperisuikaleita sekä vuohenjuustoa. Pirskottele vinaigrette salaattiannosten joukkoon ja ripottele pinnalle lopuksi cashewpähkinöitä. Tarjoa heti.


Reseptin alkuperä: Idea ja reseptin ohjenuora on kopsittu "Kananpoikien bistro"-blogista, pienin muokkauksin.

6 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa mielenkiintoiselta tuon raparperin takia. Mulla raparperi pihassa vielä niin pientä, ettei siitä vielä saa tehtyä mitään. Mutta onneksi kasvuvoima on kevätkesällä niin nopeaa, että kohta varmaan pääsee jo varsia kiskomaan :).

    VastaaPoista
  2. Voihan harmi,ehdin keittää kaikki tänään ostamani raparperit,kokonaisen kilon.Mutta ensi kerralla sitten säästän yhden varren tällaista varten.

    VastaaPoista
  3. Kivaa, että ihastuit myös raparperivinegretteen. Sinun annoksesi on aivan ihanan ja herkullisen näköinen. Olen aivan koukussa juustojen ja raparperin yhdistelmiin. Onneksi sesonki jatkuu. :-)

    VastaaPoista
  4. @Celebration Treats 4U: Pari lämmintä päivää, ja saat tehtyä jo piirakan tai pari. :)

    @Jael: No tässäpä hyvä tekosyy ostaa uusi raparperisatsi. :)

    @Terhi: Kiitos insipiraatiosta! Näinpä, vielä ehtii kerätä kasvimaalta monta raparperisatoa.

    VastaaPoista
  5. Kunnia ideasta ja ohjeesta vaan Kanapoikien bistrolle. Suosittelen kyllä kokeilemaan. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...