torstai 12. kesäkuuta 2014

Yrttiset katkarapusilakat

Reilu vuosi sitten Glorian Ruoka & Viini-lehdestä iski silmään kivan oloinen silakkarullaresepti. Erityisesti minua tässä ohjeessa viehätti silakoiden tarjoilutapa, maustetuilla katkaravuilla täytetyt kalarullat kun tarjoiltiin hauskasti etanapannusta. Kiva saada etanapannuille enemmänkin käyttöä, itse nilviäisiä kun tulee kuitenkin laitettua harvemmin. Myös ohjeessa käytetyt mausteet kuulostivat takuuvarmoilta, chili (jota reseptissä edustaa punainen currytahna), valkosipuli sekä persilja kun ovat loistavaksi todettu makukombo katkarapujen kaveriksi. Silakkarullat voi etanapannun puuttuessa latoa luonnollisesti myös ihan tavalliseen uunivuokaan, mutta itse suosin etanapannun käyttöä erityisesti silloin, kun haluan arkeen hieman luksuksen tuntua. Nämä silakkarullat maistuvat muuten hyviltä myös kylminä.


Ainekset (2:lle pääruokana, 4:lle alkupalana)
  • 12 silakkafileetä
  • 1+2 rkl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl punaista currytahnaa
  • 0,5-1 tl vihreää pestoa
  • 0,5 ruukkua persiljaa
  • 180 g kuorittuja katkarapuja sulatettuna
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna persilja. Kuumenna paistinpannussa 1 rkl oliiviöljyä. Kuumenna murskattu valkosipuli, currytahna sekä pesto öljyssä. Lisää pannulle valutetut katkaravut sekä hienonnettu persilja ja pyöräytä ainekset nopeasti sekaisin.

Poista silakkafileistä tarvittaessa selkäevät. Lado fileet työtasolle nahkapuoli alaspäin ja ripottele fileiden pinnalle kevyesti suolaa sekä mustapippuria. Jaa katkarapuseos silakoiden päälle ja pyöräytä fileet yksitellen rulliksi. Jos valmistat annoksen etanapannussa, puolita silakkarullat pituussuunnassa keskeltä kahteen osaan ja nostele palaset etanapannun koloihin. Rullat voi myös latoa kokonaisina uunivuokaan. Nostele mahdollisesti ylijääneet ravut liemineen silakkarullien päälle ja lorauta päälle vielä oliiviöljyä. Paista silakkarullia 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarjoile hyvän leivän kera.



Reseptin alkuperä: "Glorian Ruoka & Viini"- lehti (2/2013), lievästi muokattuna.

4 kommenttia:

  1. Meillä tykätään silakasta, joten tämäkin ruoka varmaan maistuisi. Kiva on tuo etanapannun käyttöidea. Usein sitä jämähtää perusastioihin, vaikka juhlavuutta ja vaihtelua saisi tosiaan käyttämällä vähän erilaisia kuppeja.

    VastaaPoista
  2. Niinpä se tahtoo vähän olla. Noita harvemmin käytettyjä kippoja pitäisi kyllä ottaa itselläkin useammin käyttöön, pitäisi kehittää tuolle etanapannulle esim. joku jälkkäriannos.

    VastaaPoista
  3. Loistoidea tuo etanapannun käyttö! Meillä molemmat on silakan suhteen valitettavan asennevammaisia ja ollaankin monta kertaa puhuttu, että pitäisi kokeilla jotain ei-perinteistä silakkareseptiä. Tämä setti näyttää niin hyvältä, että voisi antaa meidänkin ennakkoluuloille kyytiä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...