perjantai 20. kesäkuuta 2014

Puolukkaketsuppi

Puolukkaketsuppi kuulosti ideana korvaani aluksi hieman oudolta, mutta sitä kannatti kyllä kokeilla, ketsupista tuli yllättävän maukasta. Makua ketsuppiin antaa puolukan lisäksi paprika, ja nämä maut sopivatkin oikein hyvin yhteen. Nopeatekoinen puolukkaketsuppi sopii hyvin vaikka grilliruokien kera nautittavaksi ja miksei sitä voisi käyttää salaatinkastikkeenakin.


Ainekset (~2 dl puolukkaketsuppia)
  • 1,5 dl puolukoita
  • 1 iso punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 0,75-1 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • hieman mustapippuria myllystä

Poista paprikasta siemenet, kuori sipuli ja pilko ne pienehköiksi palasiksi. Laita kaikki ketsupin ainekset kattilaan ja keittele noin 10 minuuttia. Survaise ketsuppi tasaiseksi sauvasekoittimella. Jos ketsupin koostumus on liian löysää, voit jatkaa keittämistä vielä hetken, kunnes saat sopivan rakenteen. Jäähdytä ketsuppi ja säilö puhtaaseen purkkiin tai pulloon. Säilytä jääkaapissa.


Reseptin alkuperä: Puolukkaketsupin idea on otettu "Arktiset aromit" -sivustolta, josta löytynyttä reseptiä muokkasin hieman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...