torstai 19. kesäkuuta 2014

Coleslaw eli amerikkalainen kaalisalaatti

Olen pantannut perinteisen jenkkityylisen coleslawn eli kermaisen kaalisalaatin tekoa koko kevään kotimaista varhaiskaalia odottaen. Nyt kun tätä ihanuutta on taas saatavilla, pääsin vihdoin toteuttamaan pitkäaikaisen haaveeni ja valmistamaan tätä maistuvaa salaattiklassikkoa. Tallennetaanpa tämä ohje tänne bloginkin puolelle, eli seuraavassa meikäläisen versio coleslawsta. Itselläni on tapana säästellä hieman majoneesin määrässä (tai korvata se osin kermaviilillä) sekä muutenkin maustaa salaatti suhteellisen miedosti varsinkin näin alkukesästä, jolloin kauden kasvisten maku on itsessään parhaimmillaan.


Ainekset (~6-8:lle)
  • ~500 g keräkaalia (mieluiten uuden sadon kaalia)
  • 1 iso porkkana
  • 1 pienehkö punasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 0,5 rkl sokeria
  • 0,5 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • ~0,5 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Pese kaali ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Kuori sipuli ja viipaloi myös se ohuiksi viipaleiksi. Pese paprika, poista siitä siemenet ja pilko pieniksi kuutioiksi. Laita kasvikset kulhoon, purista päälle sitruunamehua ja lisää joukkoon valkoviinietikka sekä sokeri. Sekoita salaatti käsin ja säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

Ennen tarjoilua sekoita majoneesi, kermaviili, suola sekä pippuri sekaisin ja kääntele seos kaalisalaatin joukkoon. Tarjoile heti.


Reseptin alkuperä: Valmistin alunperin coleslawta Eero Mäkelän "Sata parasta"- kirjan reseptillä. Kyseinen kirja piti palauttaa kirjastoon, enkä muistanut ottaa tuota reseptiä ylös, joten ajan mittaan ohje on varmaan muuttunut alkuperäisestä. Kermaviilin ja majoneesin sijaan salaatissa voi hyvin käyttää myös vaikka ranskankermaa taikka turkkilaista jogurttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...