sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Sitruunainen katkarapupasta

Tässä pastassa makua antavat ravut sekä kirpeän kermainen sitruunakastike.


Ainekset (2:lle)
  • ~150 g pastaa (kuvissa täysjyväspelttifarfalleja)
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 1 pieni salottisipuli
  • ~0,5 dl valkoviiniä 
  • 0,5-1 sitruunan mehu ja hieman kuorta raastettuna
  • ripaus sokeria
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 1 dl kuohukermaa
  • ~200 g jättikatkarapuja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ~0,5 dl tuoretta persiljaa
  • (pinnalle: hieman raastettua parmesaania)

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista tällä välin kastike. Hienonna salottisipuli ja kuullota sitä hetki oliiviöljyssä. Lisää joukkoon valkoviini, sitruunamehu sekä raastettu sitruunan kuori, pieni ripaus sokeria, suola sekä mustapippuri. Anna sekoksen kiehua hetki. Lisää joukkoon lopuksi kerma, kuumenna ja pidä kastike lämpimänä.
 
Kuori ja puhdista ravut. Hienonna valkosipulinkynnet sekä persilja. Kuumenna paistinpannussa hieman oliiviöljyä ja lisää pannulle hienonnettu valkosipuli sekä katkaravut. Kypsennä ravut nopeasti molemmin puolin.

Valuta keitetty pasta. Sekoita pastan joukkoon kermainen sitruunakastike sekä katkaravut. Kääntele pastan joukkoon lopuksi myös hienonnettu persilja. Pastan päälle voi halutessaan raastaa vielä hieman parmesaania. Tarjoile heti.
 

Reseptin alkuperä: Ei mitään erityistä lähdettä, samantapaisia pastoja löytyy netistä ja eri blogeista useitakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...