tiistai 18. helmikuuta 2014

Etanat persiljavoilla

Minulla oli pitkään kummia ennakkoluuloja etanoita kohtaan. Jossain vaiheessa uskaltauduin tilaamaan etanapannun ravintolassa ja jäin heti koukkuun. Yleensähän etanat vuorataan runsaalla määrällä voita ja/tai juustoa, eikä tällä tavalla tosiaan voi pieleen mennäkään. 

En ole koskaan onnistunut ostamaan tuoreita (eläviä) etanoita kotikokkailuihini; toistaiseksi olen siis joutunut tyytymään purkkietanoihin, joita yllätyksekseni näyttää löytyvän ihan lähikaupoistakin. Hyviä niistäkin toki saa, ja huomattavan helposti ja nopeasti vieläpä kaiken lisäksi. Tässä erittäin tyypillisessä etanareseptissä etanat maustetaan runsaalla määrällä persiljavoita.


Ainekset (4:lle)
  • 24 (valmiiksi keitettyä) etanaa
  • ~150 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunan mehu
  • ~1,5 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä

Huuhtele etanat kylmällä vedellä siivilässä ja kuivaa ne talouspaperiin. Murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita ne huoneenlämpöisen voin joukkoon yhdessä sitruunamehun, persiljasilpun, suolan sekä pippurin kanssa. Sekoita voiseos tasaiseksi yrttivoimassaksi.

Nostele etanat etanapannun koloihin tai kotiloiden kuoriin (jos sellaisia on käytössä) ja peittele etanat runsailla persiljavoinokareilla. Gratinoi etanoita 225-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia. (Jos et omista etanapannua tai saa käsiisi kotiloita, voi etanat toki gratinoidan myös esimerkiksi pienessä vuoassa tai uuninkestävässä kulhossa.)

Tarjoile persiljavoietanat esimerkiksi hyvän maalaisleivän kera.



Reseptin alkuperä: Inspiraatio iski "Lantliv Mat & Vin" (1/2014)-lehden reseptistä. Olen aiemmin valmistanut yrttivoietanoita erittäin samankaltaisella reseptillä käyttämällä yrttivoihin persiljan lisäksi myös muita yrttejä, esimerkiksi basilikaa sekä minttua.

2 kommenttia:

  1. Nyt kun minäkin olen opetellut jo syömään etanoita, niin seuraava askel voisi olla niiden valmistaminen... Kiitos kivasta reseptistä!

    VastaaPoista
  2. Eiku vaan etanapurkin ostoon ja kokeilemaan. :) Kantsii kokeilla tosiaan niitä juustogratinointeja kans.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...