keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Punajuuripesto & -pasta

Glorian Ruoka&Viini-lehden punajuuripesto on aina kyllä perusvarma valinta. Pesto sopii hyvin spaghetin joukkoon värjäten pastan pirteän punaiseksi, mainio ruoka ensitreffeille siis (kun pistää vielä valkoisen paidan päälle...). Punajuuripestoa voi myös sipaista esimerkiksi leivän taikkapa blinien päälle.


Punajuuripesto basilikalla


Ainekset (~3 dl valmista pestoa)
  • 2 suurehkoa punajuurta
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ~50 g pinjasiemeniä
  • 0,5 ruukkua basilikaa
  • ~1 dl oliiviöljyä
  • 1-2 rkl punaviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Kuori punajuuret, sipuli sekä valkosipulin kynsi ja pilko ne ronskeiksi lohkoiksi. Laita lohkot kattilaan ja mittaa päälle vettä vain sen verran, että kasvikset peittyvät. Keitä kasviksia, kunnes punajuuret kypsyvät, eli noin 20 minuuttia. Valuta vesi kattilasta. Lisää joukkoon loput ainekset ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi mutta hieman rakeiseksi pestoksi.


Punajuuripesto parmesaanilla


Ainekset (~3 dl valmista pestoa)
  • 2 suurehkoa punajuurta
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • ~80 g pinjansiemeniä
  • 2 rkl balsamietikkaa
  • ~1,5 dl parmesaaniraastetta
  • ~1 dl oliiviöljyä
  • ~1 tl suolaa
  • ~0,25 tl mustapippuria myllystä 

Kuori punajuuret sekä valkosipulin kynnet ja pilko ne lohkoiksi. Laita lohkot kattilaan ja mittaa päälle vettä vain sen verran, että punajuuret peittyvät. Keitä punajuuret kypsiksi, eli noin 20 minuuttia. Jos pidät voimakkaammasta valkosipulin mausta, keitä valkosipulinkynsiä vähemmän aikaa tai jätä ne täysin raaoiksi. Valuta vesi kattilasta. Lisää joukkoon loput ainekset ja soseuta sauvasekoittimella pestoksi.


Punajuuripestopasta 


Ainekset (4:lle)
  • spaghettia tai muuta mieluista pastaa
  • ~2-3 dl punajuuripestoa
  • Pinnalle: basilikanlehtiä, jotain hyvää juustoa (esimerkiksi sini- tai valkohomejuustoa, fetaa tms.), noin 2 rkl pinjansiemeniä

Keitä spaghetti, valuta se ja kumoa takaisin kattilaan. Lisää pastan joukkoon pesto ja sekoittele kuumalla levyllä, kunnes pesto on levinnyt tasaisesti spaghetin joukkoon. Jaa pasta lautasille ja viimeistele annokset basilikanlehdillä, juustolla sekä pinjansiemenillä.


Reseptin alkuperä: "Glorian Ruoka&Viini"-lehti (en muista tarkasti, että mikä numero). Sama resepti löytyy useastakin ruokablogista, esimerkiksi täältä taikka täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...