sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Lammaspata

Pataruoka, esimerkiksi tämä burgundinpatatyyppinen lammaspata, lämmittää mukavasti talvella.


Ainekset (4:lle)
  • ~600 g lampaan luutonta paistipalaa
  • ~3 rkl voita 
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 200 g pekonia
  • 4 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 iso porkkana
  • 1 rkl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 2 laakerinlehteä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 4 dl liha- tai kasvislientä
  • 2,5 dl punaviiniä 
  • 200 g herkkusieniä
  • ~0,5 dl tuoretta persiljaa ja timjamia

Leikkaa paisti sopiviksi, noin 3 cm kuutioiksi. Pilko myös sipulit sekä porkkana ja kuori valkosipulinkynnet. Kuumenna nokare voita paistinpannussa ja ruskista lihapalat siinä. Lisää lihojen joukkoon vehnäjauhot, ruskista vielä hetki ja kaada lihat pataan (jos haluat padasta gluteenittoman, voit jättää vehnäjauhot pois ja suurustaa padan haudutuksen loppuvaiheessa esimerkiksi pienellä määrällä maissijauhoja tai maizenaa). Huuhtaise pannu pienellä määrällä vettä ja kaada vesi lihojen joukkoon. Ruskista pannussa lopussa voissa tämän jälkeen pekoni, sipulit sekä porkkanat. Sekoittele tomaattipyree kasvisten joukkoon ja kaada kasvikset tämän jälkeen pataan. Lisää pataan vielä timjami, rosmariini, suola, mustapippuri, laakerinlehdet, liemi sekä punaviini. Hauduta pataa 140-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

Puhdista herkkusienet ja lisää ne pataan. Jatka hauduttamista vielä noin puoli tuntia. Lisää lopuksi valmiin padan pinnalle tuoretta silputtua persiljaa sekä timjamia.


Reseptin alkuperä: Tämä resepti on lievä muunnelma parista burgundinpadan reseptistä, jotka on napattu Hans Välimäen "Ruokaa Ranskasta Hansin tapaan"- sekä Aura Liimataisen "Parasta kotiruokaa"-kirjoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...