sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Yrttimarinoidut kangasrouskut

Pippurinen kangasrosku marinoituu yrttisessä öljymarinadissa herkulliseksi naposteltavaksi. Pääset nauttimaan näistä herkkupaloista talvellakin, jos marinoit syksyn kangasrouskusadon ja umpioit sen säilykepurkkeihin.



 Ainekset
  •  tuoreita kangasrouskuja
Marinadin pohja (~5 dl):
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 0,75 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1,5 dl vettä
  • 0,75 dl sokeria
  • 1,5 rkl suolaa
Purkkeihin lisäksi:
  • 0,5 sipuli
  • 0,5 valkosipuli
  • ~4 rkl kuivattua oreganoa
  • ~4 rkl kuivattua timjamia
  • ~2 rkl sinapinsiemeniä
  • ~0,5 tl valkopippuria
  • mustapippuria
  • rosmariininoksia

Puhdista sienet ja keitä niitä 10 minuuttia reilussa määrässä vettä. Valuta sienet, huuhtele niitä kylmällä vedellä ja puristele kuiviksi.

Viipaloi sipuli ja kuori valkosipulinkynnet. Lado puhtaisiin marinointi / säilöntäpurkkeihin vuorotellen sipulia, valkosipulinkynsiä, kangasrouskuja ja mausteita.

Valmista marinadi. Laita oliiviöljy, etikat, sokeri ja suola kattilaan ja kuumenna seos lähes kiehuvaksi. Kaada kuuma öljyetikkaseos purkkeihin siten, että purkit täyttyvät noin senttimetrin yläreunasta. Laita kannet tiukasti kiinni. Anna sienten marinoitua jääkaapissa ainakin pari päivää ennen nauttimista. Jos haluat säilöä rouskut pidemmäksi aikaa, umpioi purkit.


Säilykepurkkeihin umpioiminen

  1. Laita täytetyt ja tiiviisti suljetut säilykepurkit suureen kattilaan. Lisää kattilaan kylmää vettä niin paljon, että purkit peittyvät reilusti (vähintään parisen senttiä vettä päällä purkin yläreunasta).
  2. Kuumenna vesi kiehumispisteeseen ja keitä purkkeja noin puoli tuntia, isompia hieman kauemmin.
  3. Nosta purkit varovasti pöydälle jäähtymään.
  4. Kun purkit ovat jäähtyneet, tarkista että kannet ovat sulkeutuneet kunnolla (ne eivät painu alaspäin painettaessa). Säilytä purkkeja viileässä.


Jos tuoreita kangasrouskuja ei ole vuodenajasta johtuen saatavilla, voit marinoida tällä marinadiohjeella myös pakastettuja ja sulatettuja rouskuja. Yrttiseoksen voi luonnollisesti muokata mieleiseksi käyttämällä eri yrttejä (tai niiden määriä).
 

Reseptin alkuperä: Rommirusina oma resepti. Umpioimisohje Martoilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...