sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Keittiökuulumisia: Ruoanlaittoruokaa

Voiko ruokaa laittaa ilman ruoanlaittoruokaa? No periaatteessa toki voi, mutta nälkäisenä ei ole kiva kokata. Kun nälkä mouruaa vatsassa, keskittyminen herpaantuu ja ruoanlaitosta katoaa rentous ja hyvä fiilis. Rommirusinan kokkailuiden kulisseihin kuuluukin (ainakin useamman tunnin ruoanlaittorupeamien tapauksissa) olennaisena osana ruoanlaittoruoka, eli ruoka jota keittiön hengetär voi vapaasti napostella kokkailun lomassa. Näin turvataan myös se, että valmisteilla olevasta ruoasta saattaa maistelun jälkeenkin jäädä myös tarjoiltavaksi asti. Ruoanlaittoruoan valmistus ei tietenkään itsessään saa viedä aikaa, joten Rommirusina turvautuukin usein jääkaapista tai pakkasesta löytyviin jämäpaloihin ja säilykepurnukoihin. Tässäpä muutamia esimerkkejä Rommirusinan ruoanlaittoruokaseteistä:



Punajuurella maustettuja pikkupiirakoita pakkasesta, vuohenjuustoa ja kylmäsavuhärkää:

Serranokinkkupalasesta veisteltyjä siivuja, siemenkeksejä, kotimaista vuohen vuoristojuustoa, oliiveja ja muutama marinoitu artisokanpala:

Kun on hyvät eväät, ruoanlaitto ei voi olla muuta kuin mukavaa. Ei myöskään parane unohtaa hyvää ruoanlaittoviiniä...

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...