lauantai 7. joulukuuta 2013

Punaviinikastike

Punaviinikastike sopii hyvin esimerkiksi naudanlihan kaveriksi.


Ainekset (noin 2 dl)
  • 1 porkkana
  • 1 salottisipuli
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • 0,5 rkl voita
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 3-4 dl punaviiniä
  • 0,5-1 rkl tuoretta rosmariinia
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • 0,5 dl tuoretta persiljaa
  • 2 dl demi-glace kastikepohjaa tai lihan paistolientä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • pieni nokare voita

Pilko porkkana, salottisipuli ja valkosipulin kynnet kuutioiksi ja kuullota niitä  ruskistamatta voissa paistokasarissa. Lisää joukkoon sokeri ja anna karamellisoitua hetki. Lisää kasariin punaviini, rosmariini, timjami ja persilja. Keitä seosta kasaan niin, että sitä on enää jäljellä puolet (noin 20-30 min). Lisää demi-glace kastikepohja / lihan paistoliemi ja anna jälleen kiehua kunnes liemestä on haihtunut noin puolet. Mausta punaviinikastike suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku (jos kastike maistuu karvaalta, lisää vielä hieman sokeria) ja siivilöi kastike kattilaan odottamaan. Vatkaa joukkoon nokare voita juuri ennen tarjoilua niin saat kastikkeeseen kauniin kiillon.


Reseptistä saa helposti täysin maidottoman ja vegaanin jättämällä pois voin tai vhh-ruokavalioon sopivamman jättämällä pois sokerin.


Reseptin alkuperä: Rommirusinan viritelmä usean eri netistä löytyneen punaviinikastikeohjeen pohjalta (esimerkiksi HK:n kotikokin punaviinikastike ja Maku.fi:n punaviinikastike).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...