sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Ananaschutney

Intialaisvaikutteinen ananaschutney on maukas ja mausteinen lisuke.


Ainekset (lisukkeeksi 4:lle)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl ruokaöljyä (esimerkiksi kookosöljyä)
  • 0,5 rkl sinapinsiemeniä
  • 2 tl kurkumaa
  • 0,5 tl currymausteseosta
  • ~1 tl chilijauhetta tai puolikas tuore chilipalko hienonnettuna
  • 1/4 tl kanelia
  • 1/4 tl kardemummaa
  • 1 mausteneilikka
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 prk ananasmurskaa tai 2 dl tuoretta ananasta hienonnettuna
  • 0,5 dl kookosmaitoa

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy paistokasarissa ja paahda siinä sinapinsiemenet (pidä kantta päällä kunnes "poksunta" loppuu). Lisää joukkoon kurkuma, currymausteseos sekä chili ja jatka paahtamista noin puoli minuuttia. Lisää hienonnettu sipuli sekä valkosipuli mausteiden joukkoon ja kuullota seosta vielä hetki (noin minuutti). Kaada kasariin loput mausteet sekä anansmurska ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia. Lisää lopuksi kookosmaito ja anna chutneyn hautua vielä noin 5 minuuttia.


Reseptin alkuperä: Lievä muunnelma Sri Lankalaisen ruokablogin ohjeesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...